HÍREK

Visszatekintés, számvetés - Sükösdön zárta a ciklust a megyei közgyűlés
2019-08-30 15:41:17
A 2014-2019-es ciklus utolsó ülését tartotta ma délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Sükösdön, az Egyházközösségi Házban. Tamás Márta polgármester asszony köszöntője után, Rideg László elnök tájékoztatta a közgyűlést a két ülés között eltelt időszak fontosabb ügyeiről.
Közeleg 2019 ősze, hamarosan ismét lezárul egy önkormányzati ciklus, s összegezzük az elmúlt öt esztendő történéseit. A megyei önkormányzat a 2014-2019-es időszakra vonatkozóan elkötelezte magát amellett, és mindent meg is tett annak érdekében, hogy mindaz, ami számunkra, Bács-Kiskun megyeiek számára olyannyira fontos, bővüljön és fejlődjön. Ilyenkor a kitűzött célok tükrében áttekintjük a sok éves munkát, levonjuk a következtetéseket, tapasztalatokat summázunk, melyek a jövőt is formálhatják.Több mint 70 oldalas beszámolóba sűrítettük össze és tártuk a testület elé a mindennapjainkat kitöltő, sokrétű, szakmai munkát, és az ezek mentén született értékeket és eredményeket. (A dokumentumot sajtóközleményünkkel együtt, csatolva megküldtük.)Nem csak a közgyűlés, de annak szervezetei is beszámoltak az elmúlt években végzett tevékenységeikről. Visszatekintést adott a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Turisztikai Bizottsága, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Terület-és Vidékfejlesztési Bizottsága, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Nemzetiségi Bizottsága és a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság is, valamint beszámolót adott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság 2018. évi tevékenységéről.Az önkormányzat már most számos feladatot körvonalazott és célt tűzött ki a következő ciklusra, melyek közül az egyik legjelentősebb - az egyébként országosan is jellemző - népességfogyás megállítása érdekében tett törekvése. A KSH 2019 júliusában közétett adatai szerint az év első öt hónapjában a születések száma 21%-kal kevesebb, a halálozásoké 0,5%-kal több volt 2018 azonos időszakához képest. A népesség fogyásának megállítása és a családok szerepének megerősítése ezért nem csak a kormány, de a megyei és települési önkormányzatok kiemelt feladata is. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat első lépésként családvédelmi akciótervet kíván készíteni, hogy ezzel elősegítse a megyében a családalapítás, a gyermekvállalás társadalmi megbecsülését, és a megyét jellemző demográfiai folyamatok kedvező irányba fordítását.   
 
 

A közgyűlés a megyei és a sükösdi önkormányzat közös és szimbolikus faültetésével zárult, melyhez a fát - a hagyományokhoz híven - a Barna és Fiai Faiskola biztosította.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.