2021. november 28. vasárnap - Stefánia napja van

HÍREK

„Katona voltam”
2011-02-21 12:16:58
Katona voltam címmel nyílt kiállítás Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Több száz régi katonafotó és a bevetések alkalmával használt tárgy, öltözék színesítette a kiállítást, amely még 2 hétig megtekinthető a kamarateremben.

A tavalyi nagy sikerű „Asszony lesz a lányból” című kiállítás arra ösztönözte Gmoser Györgynét a Kiskőrösi Szlovákok Szervezetének elnökét, hogy idén „Katona voltam” címmel rendezzen egy újabb tárlatot.  Arra kérte a kiskőrösieket, keressék elő azokat a képeket, amelyek apáikat, fiaikat ábrázolják katonaruhában.

 

 

 

Ennek köszönhetően rengeteg régi fényképet küldtek be az első és második világháborúba készülő férfiakról, akik közül sokan nem tértek vissza családjukhoz.

A fényképek mellett saját készítésű képeslapokat, leveleket láthatnak az érdeklődők, melyet a frontról vagy a fogolytáborból küldtek a családtagok. A fotók mellett kiállítottak a katonaságnál használt felszereléseket, katonai öltözékeket, emléktárgyakat is.

 

 

Az ünnepélyes megnyitón Gmoser Györgyné és Bella Tibor köszöntötte a megjelenteket. A Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar pedig katonadalokkal emlékezett a régi időkre.

IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.