HÍREK

Egészségház felújítása Tázláron - projektzáró
2019-03-27 19:55:09
Tázlár Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívásra. A 20 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból Tázlár egészségháza újulhatott meg.
A Dobó utca 3. szám alatti épület Tázlár felnőtt és gyermek (vegyes) háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálatának ad otthont. A helyi lakosságon kívül a környező településekről (többnyire Soltvadkertről, Bócsáról, Kiskunhalasról és Pirtóról) érkező betegeket is ellátják itt. A projekt keretében 2 rendelő, 1 védőnői tanácsadó és kapcsolódó helyiségei újultak meg és új vizsgálati eszközökkel gazdagodtak.Az épület a 60-as években épült, melyet a 90-es években bővítettek, a külső nyílászárók, a belső burkolat és a vizesblokk azonban már nagyon elavult állapotban volt. A szigetelés hiánya és a nyílászárók elavultsága miatt nagyon költséges volt az épület fenntartása különösen a téli hónapokban.


A kisebb hővesztés, ezáltal az intézmény energiahatékonyságának növelése érdekében az épületet külső szigeteléssel, majd nemesvakolattal vonták be és kicserélték a külső nyílászárókat. A belső felújítási munkálatok keretében burkolatcsere történt, a meglévő vizesblokkokat felújították.


A fűtésrendszert korszerűsítették hőszelepes radiátorokkal, valamint napelemes rendszer kiépítésével, melynek köszönhetően a jövőben csökkennek a működtetési költségek, valamint a környezetre ártalmas anyagok kibocsátásának mértéke is. A felújítás során az épület akadálymentesítése is megtörtént.


Az elnyert támogatási összegből új, korszerű eszközök vásárlására is jutott. A fejlesztés eredményeként modern környezet és magasabb színvonalú egészségügyi ellátás várja mind a lakosokat, mind az ott dolgozókat. 
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.