2021. november 28. vasárnap - Stefánia napja van

HÍREK

"Expedíciók, vulkánkitörések, kőzetek" - rendkívüli földrajzóra Kiskőrösön
2011-02-09 07:53:05
"Expedíciók, vulkánkitörések, kőzetek" c. kiállítással egybekötött rendkívüli földrajzórán vehettek részt a kiskőrösi általános iskolások. A gyermekek megismerkedhettek Izland természeti szépségeivel és geológiai felépítésével.
Több mint 70 általános iskolás számára tartott ismeretterjesztő órát Boros László Izland-kutató. Boros László, fiatal kora ellenére nagy hegymászó múlttal rendelkező sportember már több sikeres expedícióban öregbítette Kiskőrös hírnevét. Mint Izland-kutató nemzetközi berkekben is ismert, de számos európai, legfőképpen erdélyi hegycsúcsra kitűzte már a magyar zászlót, sőt a Himalája hegyeit is megjárta már.

Az interaktív bemutatón a diákok profi hegymászó felszerelésekte, kőzeteket, csodálatos képeket láthatott a Föld tizennyolcadik, Európa második legnagyobb szigetéről.

Az izlandi vulkánkitörés miatt tavaly áprilisban több napos európai légtérzár elrendeléséről vízhangzott a sajtó. A helyszínen készítt felvételeket is megtekinthették az érdeklődők. A földrajzórát igazán izgalmassá tette a diákok  kérdései, melyekre nagy örömmel válaszolt a kutató.


IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.