Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Létrejött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal
2011-01-13 15:35:30
2011. január 1-jei hatállyal, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, illetve a Vám- és Pénzügyőrség közös jogutódjaként megalakult Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely egységesen központi, közép-, illetve alsó fokú szervezeti struktúrában látja el feladatait. A közép- és alsó fokú szervek között egyaránt megtalálhatóak a vám-, az adóztatási- és a bűnügyi feladatokat ellátó szervek.
Dr. Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke 2011. január 3-án átadta az új szervezet vezetőinek – 2011. január 1-jétől hatályos – kinevezési okmányait. Összesen 133 fő vehetett át kinevezésről szóló dokumentumot, így a NAV elnökhelyettesei, szakfőigazgatói, a Központi Hivatal főosztályvezetői, a középfokú adóztatási és vámszervek főigazgatói, a Bűnügyi Főigazgatóság főigazgatója és főigazgató-helyettese, valamint a bűnügyi és az alsó fokú megyei igazgatók, elnöki tanácsadók stb.


A két hatóság összeolvadásával összefüggő, a közép- és alsó fokú szervek tekintetében tapasztalható átalakítások – az adóztatási területen 2010. október 1-jén lezajlott, a jelenlegi struktúrában is jól beilleszkedő szervezeti átalakításoknak köszönhetően – elsősorban a korábban a Vám- és Pénzügyőrséghez tartozó szervezeti egységeknél figyelhetők meg.


A Vám- és Pénzügyőrség Kecskeméti Regionális Ellenőrzési Központjának feladatait 2011. január 1-jétől a megyeszékhelyeken működő NAV vám- és pénzügyőri igazgatóságai (Szeged, Békéscsaba, Kecskemét) vették át.

A gazdálkodók a NAV megyeszékhelyeken működő vám- és pénzügyőri igazgatóságain igényelhetik vissza többek között a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj és a motorfejlesztéssel kapcsolatban felhasznált ásványolajok után az adót. Ugyanitt kell benyújtani az energiaadóval és a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos bevallásokat is.


A fémkereskedelmi tevékenység, az adóraktárak, a jövedéki engedélyesek (nagykereskedők), a felhasználói engedélyesek és egyéb, a jövedéki törvényben meghatározott engedélyköteles tevékenység végzéséhez szükséges engedélyek kiadását szintén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyeszékhelyi vám- és pénzügyőri igazgatóságai végzik.

 

forrás: APEH

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.