2021. november 28. vasárnap - Stefánia napja van

HÍREK

XIV. Petőfi Szilveszter
2011-01-04 08:54:07
Az óév zárásaként 2010-ben is megrendezték a hagyományos Petőfi Szilvesztert Kiskőrösön. Az egyedülálló kulturális csemege az ország minden részéről vonzza a látogatókat, akik között muzeológusokat, irodalomtörténészeket, művészeket egyaránt találunk. A rendezvény különlegessége ezúttal a felújított szülőház és kiállítás átadása volt.
A Petőfi-szilvesztert ebben a formában 14. alkalommal rendezte meg Kiskőrös Város Önkormányzata, az Országos Petőfi Sándor Társaság és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum. A program a névre szóló Petőfi kötetek átadásával kezdődött, melyet az aktuális esztendőben, január 1-jén született gyerekek kapnak minden évben. A város eme gesztusa országosan egyedülálló.A megható városházi eseményt a felújított Petőfi Szülőház és az új kiállítás átadása követte. Az országban csupán 13 önkormányzat részesült az igen kedvező feltételekkel meghirdetett, vissza nem térítendő pályázati támogatásból, melynek köszönhetően padlófűtést, új kiállítási tárgyakat és korszerű világítást is kapott a nádfödeles hajlék.

A program a Művelődési Központ színháztermében folytatódott, ahol a színpadot szerető kiskőrösi felnőttek Szigligeti Ede: Nőuralom című vígjátékát adták elő. A Petőfi Szilveszter csúcspontja kétség kívül a Szülőház előtt zajló éjfél utáni megemlékezés. Az ünnepi beszédet ezúttal Dr. Fabinyi Tamás evangélikus püspök mondta el.A Petőfi Szilveszter hivatalos programját az evangélius templomba vezető fáklyás zarándokút zárta, ahol a Püspök úr ökumenikus áldása után mindneki megtekinthette az eredeti keresztelési anyakönyvet.
IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.