HÍREK

Korszerű tornacsarnok Sükösdön
2018-02-08 10:30:19
Régi adósságának tett eleget Sükösd Nagyközség Önkormányzata, amikor a tulajdonában lévő Deák Ferenc utcai iskolai tornacsarnokának épületén energetikai fejlesztést valósított meg egy önkormányzatoknak kiírt pályázat segítségével.
Az épület már régóta nem felelt meg az energiatakarékosság feltételeinek. Hőszigeteléssel nem rendelkezett, fűtésrendszere és nyílászárói elavultak, energiahatékonysági mutatói rosszak voltak. Fenntartása ily módon nagy energia-vesztességgel és magas költségekkel járt. A projekt során az alábbi elemek valósulnak meg: külső nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, födémszigetelés, fűtési rendszer korszerűsítése, kondenzációs kazán telepítése, használati melegvíz rendszer korszerűsítése, LED-es világítási rendszer kiépítése. A beruházás költsége 114 612 760 Ft volt.


A projekt életét a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat végigkövette a benyújtástól egészen a megvalósításig, és szakmai segítséget nyújtott a felmerülő problémákkal kapcsolatban.


A múlt év végén átadott sportbázis megtekintésére Rideg László megyei elnök a megyejáró körútjának első napján, a Bajai járás polgármestereivel folytatott, pályázatokkal kapcsolatos megbeszélése után kerített sort. A megyei közgyűlés elnöke a helyszínen a település polgármester asszonyával, az iskola igazgatójával és nem utolsó sorban az éppen tornaórán résztvevő óvodásokkal is találkozott. 

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.