2021. november 28. vasárnap - Stefánia napja van

HÍREK

Jubileumi minősítő Kiskőrösön
2010-11-19 14:32:00
A kiskőrösi mazsorett csoport alakulásának húsz éves évfordulója alkalmából nyilvános minősítő bemutatót tartott a Kiskőrösi Fúvószenekarral közösen. A mazsorettek közül egy csoport középfokon „B” kategóriában, két csoport felső fokon, „C” kategóriában mérettette meg magát.
A megmérettetés pedig aranyosan sikerült. A Kiskőrösi Mazsorett csoportok kiváló arany minősítést kaptak épp úgy, mint a Fúvószenekar, melynek utolsó minősítése 2002-ben történt.

A kiskőrösi mazsorettek vezető tanára Gmoser György a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségtől díszoklevelet vett át. Az elismerést két évtizedes kiemelkedő tevékenységéért, a magyar fúvószene és mazsorett művészeti ág terjesztéséért, népszerűsítéséért, valamint a szövetségben való munkásságáért kapta. A helyszínen, Domonyi László Kiskőrös polgármesterétől is átvehetett egy oklevelet kiemelkedő munkájáért.

Gmoser György 1990-ben a Vasvári iskola műsoros estjére a sport tagozatos lányokból szervezte az első mazsorett csoportot.
A fúvósegyüttes akkori vezetőjével, Boldoczki Sándorral állították össze programjukat. Ettől kezdve nagy lendülettel, folyamatosan szerveződtek a mazsorett csoportok, azóta színesítik Kiskőrös rendezvényeit. A kiskőrösi csoportok, évente több fesztiválon, külföldi bemutatón vesznek részt.

 

Eredmények:

Angyalok Mazsorettcsoport- "C" fokozt- kiemelt arany minősítés

Holdfény Mazsorettcsoport- "C" fokozat- kiemelt arany minősítés

Zafír Mazsorettcsoport- "B" fokozat- kiemelt arany minősítés

Kiskőrös Város Fúvószenekara- Show kategória, "B" fokozat-  kiemelt arany minősítés

IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.