Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Országos II. helyezést ért el a Kiskőrös Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság csapata
2010-10-15 16:02:29
A versenyt október 9-én szombaton rendezték meg Teskánd településen (Zalaegerszeg mellett). Zalaegerszeg MJV HÖT írta ki 2010 augusztus végén a versenyt 'Egerszegi Kismotorfecskendő-szerelési Verseny ' címmel. Kiskőrös HÖT korábbi Bács-megyei versenyeken elért biztató eredményei ( általában első) adtak önbizalmat ahhoz, hogy benevezzenek erre az országos szintű versenyre. A versenyt "Retro" és "Modern" kategóriában írták ki. A résztvevők az egész ország területéről érkeztek, megtalálhatók voltak köztük HÖT, ÖTE, köztestületi, létesítményi tűzoltóságok csapatai, de érdekességként kell megemlíteni, hogy a KOK (Diriczi Miklós vezetésével) is indított versenyzőket. Ugyanakkor Krosno (Lengyelország) és Bős (Szlovákia) is jelen volt egy-egy csapattal, akik elképesztő ügyességgel szereltek.
A verseny szabályai nagyjából megegyeztek a mindenki által ismert kismotorfecskendő verseny szabályaival.
Lényege, hogy a rajtvonalnál elhelyezett felszerelések összeszerelésével, tűzoltó szivattyúval (kismotorfecskendövel), tömlőkkel, sugárcsövekkel a 100 méterre a célnál elhelyezett céltáblákat kellett kilőni vízzel, időre.
 
A versenyszabályzat szerint külön lehetett indulni a 8/800-as régi típusú és az újabb 'FOX' típusú szivattyúkkal. A kiskőrösiek mindkét kategóriában indultak.

Az első helyezettek sugárcső trófeát kaptak, az első 3 helyezett csapat tagjai pedig egy-egy érmet.
A verseny részletes erdményei megtalálhatók a tuozeg.hu oldalon.

 
A kiskőrösi csapat tagjai:
-Bándi József törm.
-Bóna Tamás törm.
-Kelemen Gábor ftörm.
-Nagy János örm
-Pál Zoltán örm.
-Petrovszki Dávid örm.
-Szimilkó László törm.
-Weimper Tamás tzls.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.