2021. november 28. vasárnap - Stefánia napja van

HÍREK

Felújítás és eszközbeszerzés a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban
2010-10-05 13:32:00
2008. június végén írták ki a TIOP 1.2.3. 08/01, a „Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése, Tudásdepó-Expressz” című pályázatot. Ezen a pályázaton nyert az a konzorcium, melyet a Kiskőrösi Kistérség négy városa-Kiskőrös, Kecel, Izsák és Soltvadkert-könyvtára, illetve fenntartóik alkotják.
A pályázatot a kistérség négy városának (Izsák, Kecel, Soltvadkert és Kiskőrös) önkormányzata nyújtotta be konzorciumi formában, Kiskőrös vezetésével.

A pályázat célja, hogy a könyvtárakban őrzött tudás és az ott hozzáférhető információk a lehető legmagasabb szinten szolgálják az egész életen át tartó tanulást az iskolarendszerű oktatás és a felnőttképzés legkülönfélébb területein.
Ahhoz, hogy a könyvtárak betölthessék ezt a szerepüket, technológiai korszerűsítésre, a jelenleginél korszerűbb informatikai infrastruktúrára és a különböző típusú nyilvános könyvtárak hálózatának továbbfejlesztésére van szükség. A pályázati kiírás ezt a célt támogatja.


Ennek megfelelően számítógépeket, szoftvereket, külső háttértárolókat, szünetmentes áramforrásokat, egyéb kisösszegű informatikai eszközöket és felszereléseket, dokumentumküldő szoftvereket, elektronikus olvasóazonosítási rendszert stb. lehet beszerezni a pályázati támogatás által nyújtott forrás terhére. Ezen túl a támogatás 10 ill. 15 %-ból minimális mértékű akadálymentesítésre, valamint oktatási tér kialakítására is lehetőség van.


Az elnyert támogatásból a kiskőrösi könyvtár a felújítás során a földszinti mosdók illetve az emeleti videóterem felújítását, valamint egy szerverszoba kialakítását valósíthatja meg. Az eszközbeszerzés során szoftvereket, tárgyi eszközöket vásárolhatnak.
IMPRESSZUM
Copyright © 2020 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.