Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!!!
2016-09-13 08:01:46
Egyre több a telefonos csaló – vigyázzanak!
Az elmúlt időszakban – Kiskőrös illetékességi területén is – megjelentek a telefonon keresztül elkövetett csalások. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság kéri Önöket, hogy legyenek óvatosak!

A rendelkezésre álló adatok szerint a tettesek ezúttal mobiltelefon-szolgáltató képviselőjeként hívják fel áldozataikat, akiket egy állítólagos nyereményjátékról értesítenek, és azt állítják, hogy kisorsolták a telefonszámukat, amelynek köszönhetően pénznyereményre lettek jogosultak.
A csalók ezután arra kérik ezeket a személyeket, hogy a nyereményük érvényesítéséhez regisztrálják az általuk lediktált kódot egy bankautomatánál, amelynek során valójában a csalók telefonegyenlegeit töltik fel, vagy arra kérik őket, hogy egy megadott bankszámlaszámra utaljanak pénzt. A kért telefonfeltöltések összege 5000 forinttól akár 200 000 forintig is terjedhet.

Felhívjuk az Önök figyelmet, hogy egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, és a hivatalos szerencsejáték-szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat.  Akit ilyen ügyben hívnak, mindenképpen jegyezze fel a telefonáló nevét, az általa használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat is.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik vagy megpróbálják Önt vagy hozzátartozóját a cikkben részletezett, vagy ahhoz hasonló módszerrel becsapni, akkor azonnal értesítse a rendőrséget a112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Ne dőljön be a csalóknak és figyelmeztesse erre idős rokonait, ismerőseit is!
 
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.