HÍREK

Zamatos borok és kitűnő zenék a Vadkerti-tó partján
2016-07-04 20:06:02
Családok és baráti társaságok százai töltötték július első hétvégéjét a Vadkerti-tónál, ahol július egy és három között rendezték meg a már-már hagyományosnak mondható Borfesztivált.
Napfényből, borból és programokból idén sem volt hiány a Borfesztivál idején a Vadkerti-tónál.
Soltvadkert meghatározó szabadtéri boros rendezvényén a kunsági mellett a tokaji, a villányi és a mátrai borvidék borászainak színe-java kínálta kóstolásra legszebb borait.A tó partján zajló borfesztivált a helyi szőlőtermesztéssel foglalkozó gazdák és vállalkozások igénye hívta egyébként életre. A rendezvény azóta is óriási népszerűségnek örvend. A családias hangulatú eseményen a gazdák arra törekednek, hogy a jó minőségű borok mellett az érdeklődőket a szakmai dolgokról is tájékoztassák. Eközben, persze, a szabadtéri színpad sem maradt üres.

Pénteken este a Kelemen Kabátban zenekar a “Nyári gyerekek” című dallal ezreket izzasztott meg a színpad előtt. De a Kurcz Szandit követő Wolf Kati fellépés is fergetegesre sikerült a kollektíve narancssárga fürdőnadrágban strandoló fiúkból verbuválódott alkalmi háttértáncos brigádnak köszönhetően, akik nem csak a kis Vuk és a Szerelem, miért múlsz? című dalok énekesnőjét nevetették meg műsorukkal, hanem a fesztiválozók zömét is.Akik a hekk-vízibicikli- limonádé hármast részesítették előnyben, azok is jól hallották a parton heverészve is a Szürke Verebek jazzremekét, amit szombaton este kilenctől a Sister Act, vagyis Tóth Vera és Tóth Gabi koncertje, majd 11 órától a The Biebers, vagyis Puskás Peti zenekarának koncertje követett.

Vasárnap a gyerekek legnagyobb örömére az Alma zenekar is tiszteletét tette a parton. Majd a TNT robbantotta fel a hangulatot, amit még a VIVA Bachus is szüretelt. A nap méltó zárásaként pedig a Margaret Island dalaira csápolhattak, romantikázhattak, akik szeretik vagy Vadkerten szerették meg az alternatív popegyüttes számait.

- Idén a zenei kínálat összeállításakor kiemelten szem előtt tartottuk a fiatalok igényeit. Jók a visszajelzések, és a tapasztalatok is azt mutatták, vonzó volt így a fesztivál - mondta Háry Miklós főszervező, akitől azt is megtudtuk, idén a külső megjelenést is átalakították, így a faházak jobb elrendezésének köszönhetően hangulatosabb volt a tóparti összkép is.Elmondható tehát, hogy három napon át nem csak a szokásos élménydús strandolásra volt mód a Vadkerti-tónál, a gazdag zenei kínálat és a gyerekprogramok is százakat vonzottak a partról a színpad és a “felnőttmegőrző” vagyis a borutca köré. A vendéglátók pultjainál persze pálinka, sajt, sör és egyéb finomságok is várták a fürdőzés során megéhezett látogatókat, akik javarészt egyetértettek abban, hogy a rendezvény idén is meg tudta mutatni a Vadkerti tó valódi vonzerejét. Annak ellenére is, hogy vasárnap már nem volt igazán kegyes a fürdőzőkhöz az időjárás.

A szezonnyitónak is tekinthető Borfesztivált követően július utolsó hétvégéjén Sörfesztivállal várja majd közönségét Soltvadkerten a tónál.

A rendezvény támogatója a Szerencsejáték Zrt.

IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.